logo-mark

Springtrip

ReportID | May 20, 2016

Eind april vertrok een groep derdejaars en master studenten weer op Springtrip. Dit jaar waren er maar liefst twee locaties die ze bezochten: Boedapest en Belgrado.  Ondanks dat de eerste dag erg vroeg begon met om 05:15 verzamelen op het station, zat de sfeer er gelijk al goed in.
In Boedapest werd naast een bedrijven bezoek ook genoeg tijd besteed aan genieten van het heerlijke weer en de plaatselijke cultuur met onder andere een bezoekje aan een echte Hongaarse spa. Na twee dagen in Boedapest door te hebben gebracht, ging de hele groep met de nachttrein naar het Servische Belgrado.  Helaas was het weer hier iets minder, maar dat mocht de sfeer niet drukken.  In Belgrado stonden twee walking tours door de stad op het programma, die beiden begeleid werden door tour guide Tea. Ze had zich de eerste ochtend al gelijk populair gemaakt door om kwart over negen ’s ochtends bekertjes Rakija uit te delen. Behalve een tour stonden onder andere een bezoek aan enkele bedrijven en een design incubator op het programma.  Helaas was na twee dagen Belgrado het reisje weer tot zijn einde gekomen.
Gelukkig hebben we wat leuke weetjes en feitjes over dit reisje op een rijtje kunnen zetten!

Zo was de nachttrein bij velen het populairste vervoersmiddel. Of het nou kwam door de Harry Potter – achtige uitstraling van de coupés, de stroeve grensbewakers die iedereen twee keer wakker hebben gemaakt of het heerlijke wiegen van de trein, de meeste mensen vonden het een leuke ervaring!

Het populairste drankje was Rakija, vooral die we van Tea de tourguide kregen. Deze was gestookt door haar vader en niet zo sterk als sommige andere zelfgestookte Rakija die in Servië te krijgen is, maar smaakte in elk geval prima!

Wist je dat:
-Het bekendste restaurant in Belgrado (De Questionmark) wordt beheerd door de staat?
-Kees het meeste meisjes onder zijn paraplu had?
-Niemand de Servische wisselbeker heeft gewonnen?
-Ewoud heel goed is in karaoke?
-In Serbia, smoking on train, no problem?
-Ze in Belgrado de beste kaasballetjes maken?
-Het orgasme van een varken een uur duurt?
-Er verkiezingen waren in Belgrado toen wij er waren en alle politie agenten op het bureau daar heel gestrest door waren?
-Samuel zijn portemonnee uit zijn broek heeft gedanst? (en hem gelukkig wel terug heeft gekregen)
-Jette graag een verhaaltje voor het slapen gaan hoort?
-Iedereen elk ochtend programma gehaald heeft?
-Samuel heeft 37 strafadjes verdient, maar… adje bij moeten zijn?