logo-mark

Humans of IDE #4: Pluim edition

ReportID | June 9, 2016

 

Sander heeft dit jaar voor de derde keer op rij de i.d pluim voor de beste bachelor docent gewonnen. Tijd om eens kijkje te nemen in het leven van Sander!

Toen Sander nog een Sandertje was, was hij al druk in de weer met knutselen en het maken van dingen. Een geboren IO-er dus. Toch besloot hij een bachelor WB te gaan doen. Gelukkig zag hij snel het licht en alsof zijn CV toen nog niet mooi genoeg was combineerde Sander een master aan de mooiste faculteit van Delft met een WB master. Zijn masters afgerond, zocht de faculteit IO een begeleider voor een technisch project van IPD. Van het één kwam het ander en nu is Sander de vakcoördinator van Product Dynamics.

Zijn doel is om studenten echt te motiveren. Hij is erg tevreden met de ontwikkelingen in de IO-bachelor. Namelijk, dat de technische vakken steeds meer met de productontwikkeling wordt gecombineerd tijdens een project.

Buiten IO blijft Sander zeker niet stil zitten. Zo heeft hij zijn eigen bedrijf waarin hij zich precies begeeft in het gebiedje tussen IO en WB. Van rolstoelen voor basketballers tot hockeysticks voor de kleine kids, hij verzint, ontwerpt en ontwikkeld het allemaal!

Sander is zelf ook een echte sporter. Zodra de dagen korter beginnen te worden, beginnen bij Sander de wintersport kriebels op te spelen. Zo ging deze jonge rebel tijdens zijn studie elk jaar 2 maanden naar een Oostenrijks oord. Toch haalde Sander nominaal zijn bachelor. Met zijn werk tegenwoordig gaat dat niet meer. Maar slim dat hij is, ontwikkeld Sander op dit moment een mobiele gate voor snowboarders en helaas moet hij hiervoor binnenkort naar de sneeuw.

Dat snowboarden een belangrijk onderdeel is in het leven van onze Sander was duidelijk. Maar wat stiekem niemand weet is dat hij ook nog eens de directe reden is van het evenement Rock A Rail. Een daverend snowboard event waarbij snowboarders van de hele wereld naar Den Haag komen om daar te snowboarden op een door Sander ontworpen baan.

Al met al zijn we nog steeds blij dat Sander onze faculteit aanvult met zijn positieve en actieve houding en hopen we dat we hem hier nog lang zullen zien rondlopen!