logo-mark

Bachelor TU-Delft op de schop

ReportID | April 25, 2017

De kogel is door de kerk: de bachelor ‘Industrieel Ontwerpen’ aan de TU Delft wordt volledig gemoderniseerd. September aanstaande wordt het eerste nieuwe vak op spectaculaire wijze gelanceerd: KPL (Knippen Plakken Lijmen) zal het complexe en verouderde M&P (Mens en Product) vervangen.

De decaan: “Er bleken vaak misverstanden te zijn onder aanstormend studenten; zij dachten dat ze een echte technische studie gingen volgen in het mooie Delft, maar dat moeten we natuurlijk niet hebben. Industrieel Ontwerpen is natuurlijk gewoon een knutselstudie, en dat zal het ook altijd blijven.“
Veel leerlingen reageren enthousiast. Zij vinden het nu vaak moeilijk om aan hun vrienden of ouders uit te leggen wat hun studie nou inhoudt “Dan belde mijn moeder, en dan vroeg ze wat ik vandaag aan natuurkunde had geleerd. Natuurkunde?! Vandaag heb ik binnen de lijntjes leren markeren, mam, heb je enig idee wat ik studeer? Zei ik dan. De nieuwe benaming maakt alles veel duidelijker”, aldus tweedejaars student Daan.

In de komende jaren zullen ook vakken als ‘Product in Werking’ en ‘Technische Productoptimalisatie’ één voor één plaats maken voor onder andere ‘IemC (Ik en mijn Copics)’, ‘KdjZ (Kleien doe je Zo)’ en het veelbelovende ‘PvG (Prittstiften voor Gevorderden)’.