logo-mark

Vilans is looking for a

Ontwerpstage burgerinitiatieven in de zorg

Churchilllaan 11, 3503 RE Utrecht 3 - 6 months Internship

Apply directly

Ontwerpstage burgerinitiatieven in de zorg

Help burgerinitiatieven in de zorg met jouw product hun veranderverhaal te vertellen! Wil jij als ontwerper werken aan een maatschappelijk vraagstuk dan zijn we op zoek naar jou! Vilans werkt met Movisie en Nederland Zorgt voor Elkaar aan kennis over en voor burgerinitiatieven op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Uit een net uitgevoerde ‘monitor’ blijkt het aantal burgerinitiatieven explosief te groeien. We verwachten dat ze een steeds belangrijkere rol gaan hebben in zorg en ondersteuning van de toekomst. De vraag is daarom welke impact ze bereiken en op welke manier.

De stage loopt minimaal van september tot en met december 2021 maar kan in overleg doorlopen in 2022. We maken begin september daarom graag kennis met geïnteresseerde kandidaten.

Om deze zogenaamde Zorgzame gemeenschappen te helpen om hun ‘veranderverhaal’ te ontdekken en vertellen is er behoefte aan een (online) tool/product. Een eerst pilot smaakte naar meer. Hoe deze tool eruit moet zien laat het projectteam graag over aan een ontwerper met passie voor maatschappelijke uitdagingen! Kortom: jij gaat een werkend prototype ontwikkelen dat burgerinitiatieven helpt meer impact te maken in de maatschappij.

 

Eigen project binnen een ontwerpteam

Tijdens je stage werk je aan je eigen opdracht, maar ben je onderdeel van het team van vijf ontwerpers bij Vilans binnen de vakgroep Innoveren en Proces verbeteren. Zij houden zich met allerlei verschillende projecten bezig binnen de langdurige zorg. Zij weten hoe het is om als ontwerper te werken bij een maatschappelijke organisatie. Naast jouw eigen ontwerpproject krijg je dus volop mee hoe het is om als ontwerper te werken in de praktijk. De ontwerpers helpen je om in contact te komen met de mensen die je nodigt hebt om jouw ontwerp te maken. Je zult samenwerken met collega’s van Movisie en Nederland Zorgt voor Elkaar en natuurlijk met een of meer zorgzame gemeenschappen. Een van de ontwerpers zal je aanspreekpunt zijn en je wekelijks ook inhoudelijk begeleiden.

 

Wie zijn wij:

Vilans is de kennisorganisatie voor de langdurende zorg. We ontwikkelen vernieuwende en praktijkgerichte kennis en we versnellen de processen die nodig zijn om die kennis succesvol door te voeren in de praktijk. Dat doen wij samen met professionals, bestuurders, beleidsmakers, managers en cliëntenorganisaties en altijd in co-creatie met degenen voor wie de kennis is bedoeld. Design Thinking is een ambacht dat we daarbij inzetten. Zo houden we samen de zorg voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken efficiënt, betaalbaar én van goede kwaliteit. Bij Vilans werken ruim 200 mensen in 13 vakgroepen aan tientallen projecten. Stagiaires zijn te gast bij een van de vakgroepen, ontmoeten elkaar en de organisatie en ontvangen een marktconforme stagevergoeding. Vilans is gevestigd op Churchilllaan 11 in Utrecht. Tevens is de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

 

Ben jij:

Ben jij ontwerpstudent of student Human Technology Interaction met interesse en mogelijk al ervaring in het ontwerpen van (digitale) tools? Heb je interesse in Social Design? Ben je proactief en een kei in samenwerken? Deins je niet voor terug om zelfstandig stappen te zetten maar ken je ook je grenzen en weet je wanneer het tijd is om hulp te vragen? Ben je geïnteresseerd in wonen, welzijn en zorg en lijkt het je leuk om bij een kennisorganisatie je ontwerptalenten in te zetten? Dan gaan we graag met je in gesprek!

 

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd, laat het ons weten! Wij ontvangen graag uiterlijk 27 september jouw motivatie en portfolio! Reageren kan via https://www.vilans.nl/vacatures/stage-burgerinitiatieven-in-de-zorg.

Voor vragen kun je contact opnemen met Diederik Stratenus (Recruiter) 06 29431162 of Frans van Zoest, f.vanzoest@vilans.nl, 06-55440368.

Apply directly