logo-mark

ActID | Lecture by Floris Alkemade

February 24th, 2021, 12:45 – 13:45
Add to Google Calendar

ActID has organized a lecture given by the one and only Floris Alkemade! He currently is the Chief Government Architect (Rijksbouwmeester) of our country.

Want to ask Floris a question?

Please note that this lecture will be held in Dutch.

 

Over Floris Alkemade
Floris Alkemade is architect en stedelijk ontwerper. Na zijn afstuderen bij Rem Koolhaas aan de TU Delft was hij 18 jaar lang verbonden aan het bureau OMA, waarvan de laatste 7 jaar als partner. Sinds 1 september 2015 is Floris Alkemade Rijksbouwmeester wat hij combineert met zijn werk voor zijn bureaus FAA en BAU – opererend vanuit Nederland en Frankrijk – en zijn docentschap aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Hij was in 2018 curator van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam in 2018.

De Toekomst van Nederland
Vorig jaar publiceerde Floris Alkemade zijn essay De Toekomst van Nederland, waarin hij de enorme opgaven van onze tijd beschrijft en pleit voor verandering en verbeeldingskracht. De huidige crisis maakt ‘de kunst van richting te veranderen’ zo mogelijk nog noodzakelijker. Tijdens deze lunchlezing gaat Floris Alkemade niet alleen in op deze vraagstukken en de unieke positie van ons land wereldwijd, maar ook op de lokale impact en de rol van de ontwerper.